thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- voor 22:00 besteld, vandaag verzonden!* klantbeoordeling 9.4

Waarom glycerine onmisbaar is voor je huidverzorging

0
Waarom glycerine onmisbaar is voor je huidverzorging

Glycerine is een humectant, wat het vocht in de huid kan vasthouden en aantrekken. Deze stof komt van nature voor in de bovenste laag van de huid, ook wel de hoornlaag genoemd. Glycerine speelt een belangijke rol in het hydrateren van de huid. Doordat glycerine gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en zich bindt aan water, helpt het om vochtverlies te verminderen. Het heeft een lichte textuur en verstopt de poriën niet, wat het een veelzijdig en eenvoudig te gebruiken ingrediënt maakt. Hierdoor is het een veelvoorkomend bestanddeel in moisturizers, toners en nachtcrèmes.

Geschikt voor Alle Huidtypes

Hoewel glycerine voordelig is voor elk huidtype, is het vooral gunstig voor de droge huid. Door vocht vast te houden blijft de huid namelijk langer gehydrateerd. Een goed gehydrateerde huid toont minder fijne lijntjes en rimpels, waardoor glycerine een uitstekend anti-age middel is.

Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof die uit planten wordt gewonnen. Het is een veilig ingrediënt dat geschikt is voor alle huidtypes (inclusief de gevoelige huid) of tijdens de zwangerschap. Hoewel het een veilig ingrediënt is, kunnen sommige mensen allergisch reageren. Als je huid rood wordt, irriteert of jeukt, stop dan met het gebruik van het product.

Waarom glycerine ook verwerkt wordt in zeep

Vanwege de vele voordelen wordt glycerine aan verschillende huidverzorgingsproducten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een  lippenbalsum, maar het wordt ook gebruikt in zeep. Glycerine wordt aan zeep toegevoegd om de huid gehydrateerd te houden en het voorkomt een droog gevoel na gebruik.

Glycerine: een must-have in je huidverzorgingsroutine!

Glycerine is een veelzijdig en effectief ingrediënt dat breed wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het biedt uitstekende hydratatie en is veilig voor gebruik. Grote kans dat veel van de producten die je al gebruikt glycerine bevatten, maar het is altijd handig om de ingrediëntenlijst te controleren.

Voeg voor een gehydrateerde huid dus zeker producten met glycerine toe aan je huidverzorgingsroutine!

Liefs, Sophie

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.