Voor 22:00 besteld, vandaag verzonden!*
Gratis bezorgd vanaf € 35,-
✨ NIEUW | Onze webshop is vernieuwd! >
Alles over cleansers: waarom en welke je moet gebruiken
Datum: 05-09-2024
Auteur:
Opmerkingen: 0

Alles over cleansers: waarom en welke je moet gebruiken

Een grondige gezichtsreiniging is erg belangrijk. Een cleanser verwijdert make-up, overtollige olie, vuil en dode huidcellen die zich gedurende de dag ophopen. Benieuwd naar meer informatie over cleansers? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor een cleanser?

Een goede cleanser is essentieel om make-up, overtollige olie, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor voorkom je acne, puistjes en andere huidproblemen, en laat je je huid weer stralen!

Wanneer en Hoe Gebruik je een Cleanser?

Start altijd met het verwijderen van oogmake-up met behulp van een remover speciaal voor oogmake-up en reinig vervolgens je hele gezicht. Vervolgens spoel je de cleanser af met lauw water, dit is namelijk milder voor je huid dan koud of warm water. Als je je haar wast onder de douche, doe dit dan eerst en reinig daarna je gezicht. Zo verwijder je eventuele irriterende stoffen uit shampoo van je huid. Je brengt een cleanser zowel ’s ochtends als ’s avonds voor het slapen gaan aan. Breng na het reinigen altijd een crème aan om de huid weer in balans te brengen en onder andere te hydrateren.

Welke cleanser past bij jouw huidtype?

Ben je op zoek naar de perfecte cleanser voor jouw huid? Het kiezen van de juiste cleanser is essentieel voor een effectieve huidverzorgingsroutine. Ontdek hier welke cleanser het beste past bij jouw specifieke huidtype en behoeften. Van hydraterende opties voor de droge huid tot salicylzuur-gebaseerde reinigers voor de onzuivere huid, leer hoe je je huid optimaal kunt reinigen en verzorgen voor een stralende teint.

Voor de Droge Huid

Kies een hydraterende cleanser verrijkt met lipiden of een milde reinigingsmelk. Deze reinigers helpen om de huid te reinigen zonder de natuurlijke oliën te strippen, wat essentieel is voor het behoud van de hydratatiebarrière van de huid. Als je na het reinigen merkt dat je huid trekkerig aanvoelt, is de cleanser mogelijk te agressief voor jouw huidtype en kun je beter kiezen voor een andere variant.

Voor de Onzuivere of Vette Huid

Een cleanser met salicylzuur is bijzonder effectief voor mensen met een onzuivere of vette huid. Salicylzuur staat bekend om zijn exfoliërende eigenschappen, waardoor het diep in de poriën kan doordringen om overtollig talg en vuil te verwijderen. Daarnaast heeft salicylzuur ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van acne en het kalmeren van de huid. Om grondig alle make-up en onzuiverheden te verwijderen, kun je ook de double cleansing methode overwegen. Begin met een olie-based cleanser om make-up en talg op te lossen, gevolgd door een crème, gel- of lotion reiniger om de huid dieper te reinigen en te verzorgen.

Voor de Gevoelige Huid

Mensen met een gevoelige huid hebben baat bij een milde, melkachtige reiniger die vrij is van potentieel irriterende stoffen zoals alcohol, parfum en parabenen. Dergelijke reinigers helpen om de huid te reinigen zonder irritatie te veroorzaken. Voor optimale resultaten is het aan te raden om ‘s avonds je gezicht te reinigen met deze milde cleanser en ‘s ochtends alleen te spoelen met lauw water om overmatige reacties te voorkomen. Kies voor producten die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid, deze bieden namelijk milde en kalmerende verzorging.

Kies de cleanser het beste past bij jouw unieke huidtype en geniet van een frisse, gezonde huid!

Liefs,

Sophie

Opmerkingen

Wees de eerste die een reactie plaatst
Plaats een reactie