thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- voor 22:00 besteld, vandaag verzonden!* klantbeoordeling 9.4

Lippen verbrand door de zon? Hier zijn handige tips!

0
Lippen verbrand door de zon? Hier zijn handige tips!

Je hebt lekker van de zon genoten en een paar uur later voel je dat je lippen pijnlijk gevoelig zijn. Ai… waarschijnlijk zijn ze verbrand door de zon. Wat kun je doen en hoe voorkom je dit in de toekomst? We geven je enkele nuttige tips!

Hoe om te gaan met verbrande lippen door de zon

Niet alleen je huid, maar ook je lippen kunnen door de zon verbranden. Dit doet veel pijn en kan blijvende schade veroorzaken. Aangezien je lippen heel gevoelig zijn, is het belangrijk om ze goed te beschermen en te verzorgen met lipverzorging. Mochten je lippen toch verbranden zijn er gelukkig ook wat manieren om van verbrande lippen af te komen. We geven je graag wat tips!

Symptomen van zonverbrande lippen

Het is niet moeilijk om te herkennen of je lippen verbrand zijn door de zon. Als je één of meer van de volgende symptomen hebt, is de kans groot dat je lippen verbrand zijn:

  • Pijn bij aanraking
  • Extra gevoelige lippen
  • Gezwollen lippen
  • Blaren

Iedereen reageert anders op een zonverbranding, dus de symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. Vaak merk je de symptomen pas na enkele uren of zelfs een hele dag.

Wat te doen bij verbrande lippen: 5 praktische tips

Het herkennen van verbrande lippen is stap één, maar wat kun je er vervolgens aan doen? Deze tips helpen je verder!

  1. Aloë vera gel gebruiken

Aloë vera staat bekend om de hydraterende en pijnstillende eigenschappen. Gebruik een gel met 100% aloë vera om de klachten zo snel mogelijk te verzachten.

  1. Antiseptische doekjes gebruiken

Als je blaren op je lippen hebt door de verbranding, kunnen antiseptische doekjes helpen om infecties te voorkomen.

  1. Vetvrije magere melk gebruiken

Net zoals magere melk kan helpen bij het verzachten van de hitte van pittig eten, kan het ook de pijn van verbrande lippen verlichten. De eiwitten in de melk vormen een beschermende film over je lippen, waardoor zenuwuiteinden beschermd blijven. Dit werkt dus niet alleen bij pittig eten, maar ook bij verbrande lippen!

  1. Koud kompres aanbrengen

Bij brandwonden helpt het om te koelen. Dit geldt ook voor je lippen. Een koud kompres of een koude, natte handdoek kan de pijn verlichten en ontstekingen voorkomen.

  1. Hydraterende crèmes gebruiken

Crèmes met ingrediënten zoals sheaboter, amandelolie of bijenwas helpen de pijn te verzachten en bevorderen het genezingsproces. Vergeet niet om ook genoeg water te drinken om je huid gehydrateerd te houden.

Bescherming van je lippen tegen de zon

Voorkomen is beter dan genezen. Hoewel er verschillende manieren zijn om verbrande lippen te behandelen, is het beter om verbranding helemaal te voorkomen. Gebruik een lippenbalsem met een UV-filter, bijvoorbeeld met factor 30 of 50. Breng de balsem ongeveer 30 minuten voor je de zon in gaat aan en herhaal dit regelmatig gedurende de dag.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.