thuiswinkel waarborg thuiswinkel waarborg gratis bezorgd vanaf € 35,- morgen in huis!* klantbeoordeling 9.4

Huidverzorging in de zomer: tips voor een stralende teint

0
Huidverzorging in de zomer: tips voor een stralende teint

De zomer is weer in aantocht! Met de stijgende temperaturen en langere dagen genieten we volop van zomeravonden. In de zomer is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, de zon en warmte kunnen er namelijk voor zorgen dat de huid uitdroogt. Hoe houd je je huid gezond en glowy tijdens de zomerse maanden? Ontdek onze handige tips:

Dode huidcellen verwijderen

Een droge en doffe huid kan veroorzaakt worden door een ophoping van dode huidcellen. Het regelmatig exfoliëren of het gebruiken van een milde gezichtsscrub, helpt om deze cellen te verwijderen en zorgt voor een prachtige glans.

Ook kun je ervoor kiezen een peeling doen, met ingrediënten zoals salicylzuur of glycolzuur. Glycolzuur, een AHA, dringt diep door in de huid en verbetert de textuur en collageenproductie. Salicylzuur (BHA) is olie-oplosbaar en reinigt dieper in de poriën, ideaal voor een vette, acne-gevoelige huid. Het resultaat is een egalere huid en minder zichtbare poriën. Lees je goed in of raadpleeg een profesional voordat je producten zoals een peeling gaat gebruiken. Het is namelijk belangrijk dat het product goed aansluit bij jouw huidtype, om het gewenste resultaat te krijgen.

Hydratatie is essentieel

Zon, zwemmen in zout of chloorwater en airconditioning kunnen de huid uitdrogen. Regelmatig hydrateren met een goede moisturizer is dus erg belangrijk. Kies overdag voor een moisturizer met SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Een onmisbaar vochtinbrengend ingredient binnen je zomerse huidverzorgingsroutine is hyaluronzuur. Dit lichaamseigen stofje houdt je huid vochtig en soepel, maar neemt af met de leeftijd en door het zonnen. Gebruik producten met hyaluronzuur om je huid te hydrateren en te verzachten.

Reinig met een pH-neutrale cleanser

De huid heeft een natuurlijke beschermlaag: de zuurmantel. Deze bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen en heeft een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Deze laag houdt je huid sterk en gehydrateerd. Zon, zweet, zand en zwembadwater kunnen de huid vervuilen, wat leidt tot een disbalans in de pH-waarde. Een te hoge pH-waarde resulteert in een geïrriteerde, droge en verouderde huid. Gebruik, zeker in de zomer, dus een pH-neutrale gezichtsreiniger om je huid te reinigen zonder de natuurlijke oliën weg te wassen. 

Een gezichtsmasker voor extra hydratatie

Een hydraterend gezichtsmasker kan je huid een flinke oppepper geven. Door regelmatig een masker te gebruiken, herstel je de huid van dagelijkse schade door de zon en andere invloeden. Dit helpt om je huid weer een gezonde glans te geven.

Zonnebescherming is een must

De belangrijkste stap in zomerse huidverzorging is natuurlijk bescherming tegen de zon. Gebruik producten met SPF50 in zowel je moisturizer als je make-up. Smeer regelmatig opnieuw en zoek tussen 12:00 en 15:00 uur de schaduw op wanneer de zon het felst is.

Een stralende en gezonde huid in de zomermaanden vergt wat extra aandacht en zorg. Met deze eenvoudige stappen houd je je huid fris, glad en stralend gedurende de hele zomer. Zo kun je optimaal genieten van de zonnige dagen zonder je zorgen te maken over huidproblemen.

Reactie plaatsen
toepassen

nieuw bij salontopper.nl

wachtwoord vergeten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je ontvang ‘m één keer per week en bent in één keer up to date over de nieuwste producten, kortingscodes en tips & tricks. En het allerbeste? € 2,50 korting als je je aanmeldt!

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan een nieuw wachtwoord naar je.